X-Cube

Een groep ondernemers benaderde ons team met een concept waar ze mee aan het experimenteren waren: een escape room vol digitale elementen, waardoor de ruimte gebruikt kon worden voor verschillende spellen. Dankzij onze samenwerking groeide dit concept razendsnel uit tot de X-Cube, die nu op diverse locaties in Europa te spelen is!

We werden gevraagd om niet alleen een concept te bedenken voor de X-Cube zelf, maar ook voor het ontwerp van de ruimte. Dit omvatte inputelementen zoals touchpanelen, e-ink-displays en het gebruik van licht en UV.

Tijdens het ontwerpen van de ruimte was het een uitdaging om een balans te vinden tussen interacties die leuk en uniek waren, maar ook bruikbaar waren voor verschillende spellen en opdrachten.

Naast het ontwerpen van de ruimte heb ik gewerkt aan het spel “Spy Training”, waarin spelers worden uitgedaagd om opdrachten uit te voeren en zichzelf tot het niveau van meesterspion te brengen.

Een essentieel onderdeel van het ontwerpproces was de UX (gebruikerservaring). We moesten nadenken over hoe we de focus van de spelers konden sturen naar de verschillende schermen in de ruimte en ervoor konden zorgen dat alle inputmechanismen niet overweldigend werden.

Maar ook heb ik gewerkt aan het ontwerp van de schermen, van vroege schetsen tot het aansturen van de uitwerking ervan.

In dit proces heb ik de leiding genomen in het testen met de doelgroep. Door middel van verschillende speelsessies hebben we de gebruikersverwachtingen geanalyseerd en gekeken welke delen van het ontwerp nog aangescherpt konden worden. Dit zorgde voor waardevolle inzichten die hebben bijgedragen aan het verfijnen en optimaliseren van de gebruikerservaring binnen de X-Cube.