Wildlands

Voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen ontwikkelden we een educatieve escape room voor middelbare scholieren. In deze ervaring waarin een volledig stropersdorp is nagebouwd, leren de deelnemers over de impact van stroperij.

In samenwerking met de educatieve afdeling van de dierentuin hebben we een ontwerpproces doorlopen waarbij een evenwicht is gevonden tussen een meeslepende ervaring en hoogwaardige lesstof. In het iteratieve proces zijn deze elementen elkaar gaan versterken en hebben geleid tot een succesvol eindproduct.

Tijdens het project maakte ik deel uit van het conceptteam, wat inhield dat ik rechtstreeks contact had met de klant en hen begeleidde in het ontwerpproces. We vertaalden de wensen van de klant naar verhaallijnen, opdrachten en formuleerden deze ideeën in een concreet productieboek.

Zodra het plan vaststond, begonnen we met de productiefase. Tijdens de productie was ik verantwoordelijk voor de media binnen het project, waaronder het maken van printwerk, het schrijven van scripts, het aansturen van acteurs en het bewerken van video’s.

Dit project betekende echt een mijlpaal voor mij, vooral omdat het een van mijn eerste avonturen was in de educatieve sector. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig het voelde om een jonge doelgroep te betrekken bij zo’n belangrijk onderwerp, en dat allemaal door middel van spel en verhalen.

Het bracht een vonk in me naar boven om niet alleen avontuurlijke ervaringen te creëren, maar ook om echte doelen te bereiken via mijn ontwerpen. Dit motiveert me enorm als ontwerper en stimuleert mijn creativiteit om blijvend impactvolle ervaringen te ontwikkelen.