Games

Naast het creƫren van grote ervaringen heb ik ook de kans gehad om aan kleinere games te bouwen. Op deze pagina benoem ik een paar hoogtepunten uit mijn werk.

Oikocredit

Elk jaar organiseert Oikocredit Nederland de Week van het Microkrediet om aandacht te vragen voor de harde realiteit van armoede in ontwikkelingslanden. Als onderdeel hiervan heb ik de escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ mogen ontwerpen en produceren, waarbij de impact van microkrediet op het leven van mensen in arme landen wordt belicht.

In deze game stap je in de schoenen van een cacaoboer uit Ecuador die, na een verwoestende aardbeving, geen traditionele banklening kan krijgen maar wel de eerste stap kan zetten richting het herstel van de plantage met behulp van een microkrediet.

Message from Beyond

Als een groot fan van bordspellen was ik razend entousiast om mee te mogen werken aan het thuispel van Escape World, genaamd “Message from Beyond”. In dit spel ontrafelen spelers het mysterie rondom het overleden paranormale medium Celia.

Met behulp van documenten, brieven, kaarten, mysterieuze objecten, je telefoon en online aanwijzingen is het jouw taak te ontdekken wat er 400 jaar geleden is gebeurd. 

Tijdens mijn betrokkenheid bij het project lag de productie al op stoom. In mijn rol als expert heb ik de gebruikerstests geleid en op basis van feedback aanpassingen gemaakt aan opdrachten en de verhaallijn.

Naast het spelontwerp heb ik ook de productie van video’s ondersteund, zowel in het filmen als editen.