KPN

Sinds begin april hebben meer dan 700 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs de Glasvezelbus van KPN bezocht. Een basiskennis van het internet is cruciaal om het belang van glasvezel te begrijpen. Veel mensen weten dat het internet werkt, maar vaak ontbreekt het aan begrip over de werking ervan. Tijdens deze mobiele ‘escape experience’ leren leerlingen op speelse wijze over het functioneren van het internet en de betekenis van glasvezel.

Met als doel een jonge doelgroep kennis bij te brengen over het internet, zijn we een samenwerking aangegaan met KPN en Zandbeek.

De uitdaging lag in het organiseren van een soepele ervaring binnen één lesuur. Hoe zorg je ervoor dat de hele klas kan deelnemen aan het spel?

Om dit op te lossen hebben we een ontwerp gemaakt waarbij spelersgroepen een continue doorstroom hebben. De groep begint in de eerste bus, die het thema van het oude internet via koper belicht. Halverwege de ervaring verplaatst de groep zich naar de volgende bus, waar het snelle glasvezelinternet centraal staat.

Door deze opzet kan er een nieuwe groep starten terwijl anderen wisselen, wat zorgt voor een consistente doorstroom.

Het verschil tussen het oude internet en het nieuwe wilden we niet alleen in de informatie laten doorschemeren, maar ook in het hele ontwerp. Zo zijn de opdrachten in de moderne bus spectaculairder en hebben we ons bij de visuele uitwerking van de bus sterk laten inspireren door sciencefiction.

Een project als dit wordt natuurlijk niet alleen gerealiseerd. Voor de visuele uitwerking van de bussen hebben we samengewerkt met Props, een decorateur voor film en pretparken. In al mijn projecten staat duidelijke communicatie en een uitnodigende sfeer centraal. Door iedereen bij het creatieve proces te betrekken, stimuleren we nieuwe ideeën en zetten we ons gezamenlijk in voor het perfecte eindresultaat.